неделя, 18 септември 2016 г.

68-и награди ЕМИ - Прогнози, мнения и коментари.


 Отново е това време на годината. Време да отличим най-добрите телевизионни продукции и шоу програми на годината. Това събитие е познато още и като наградите ЕМИ, които тази година ще се проведат за 68-ми път. Номинациите бяха обявени на 14 Юли, 2016 и от тогава насам чета само прогнози за това кой ще грабне една от най-престижните статуетки в Холивуд. Тъй като наградите ще се състоят този Понеделник за България (19.09.2016) реших, че е време да направя и свой собствени прогнози и коментари. Не бях сигурен дали тази година отново ще пиша такъв пост, но бях изключително щастлив със миналогодишният и се радвам, че отново пиша такъв вид публикация.


Най-добър драма сериал:
The Americans (FX)
Game of Thrones (HBO)
Downton Abbey (PBS)
Better Call Saul (AMC)
House of Cards (Netflix)
Mr. Robot (USA)
Homeland (Showtime)

 Една от най-големите категории, но честно казано не мисля, че е най-сложната. Тук има три фаворита за спечелване. Първи са "The Americans", който доколкото разбрах са имали невероятен сезон. Този сериал е на екран вече четири години, а това е едва първата му номинация в тази категория. Тази година главните актьори също са номинирани за първи път. Вторият претендент за титлата е новата драма "Mr.Robot". Отново добър първи сезон, който мигновено му направи място към номинациите. Нека ви напомня, че сериалът спечели Златен Глобус в същата категория. И естествено най-големият опонент от всички е "Game of Thrones", който води драма категорията с цели девет номинации. Няма човек на света, който да не знае за това шоу - то е толкова мащабно и добре направено и няма да се изненадам, ако спечели за втора поредна година.
Прогноза: Game of Thrones/Mr. Robot/The Americans
Кой искам да спечели: Game of Thrones или Mr. Robot


Най-добра кратка поредица:

American Crime (ABC)
Fargo (FX)
The Night Manager (AMC)
The People vs O.J. Simpson: American Crime Story (FX)
Roots (History)



 За мен тук има само един единствен победител и това е "American Crime Story". Не съм гледал нищо от другите номинации, но не мисля, че дори и да го бях направил щеше да има значение. Ако ACS не спечели ще съм разочарован, но статистиката е в негова полза. Той пък събра 13 номинации в категорията си и буквално не виждам от кой друг сериал може да изгуби.
Прогноза: The People vs O.J. Simpson: American Crime Story
Кой искам да спечели: The People vs O.J. Simpson: American Crime Story

Най-добра актриса в драма сериал:
Claire Danes (Homeland)
Viola Davis (How to get away with Murder)
Taraji P. Henson (Empire)
Tatiana Maslany (Orphan Black)
Keri Russell (The Americans)
Robin Wright (House of Card)

 Номинациите в тази категория са почти идентични с миналогодишните. Само, че този път си нямам и на идея кой ще вземе статуетката. Искам Viola Davis или Taraji за победителки, но като се замисля няма да съм разстроен ако примерно Keri Russell вземе да спечели. 
 Тъй като се раздават награди в много категории не искам да ви занимавам подробно с всичко затова ето и останалите от прогнозите ми или по-скоро желанията ми.

Най-добър актьор в драма сериал: Rami Malek (Mr.Robot)
Най-добър главен актьор в кратка поредица: Courtney B. Vance (ACS)
Най-добра главна актриса в кратка поредица: Sarah Paulson (ACS)
Най-добър поддържащ актьор в драма сериал: Kit Harrington (Game of Thrones)
Най-добра поддържаща актриса в драма сериал: Maisie Williams (GOT)


Няма коментари:

Публикуване на коментар